Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om vores regler og procedurer. Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål her, er du velkommen til at kontakte os direkte her.

  • Skal man have stævneudstyr på?

    Vi kræver, at alle ryttere bærer ridehjelm under stævnerne. Hvad angår øvrigt stævneudstyr som stævnejakker, rosenknopper, hvide bukser/underlag osv., stiller vi ingen specifikke krav. Du er dog velkommen til dette, hvis du ønsker det. Vi ønsker at skabe et inkluderende miljø, hvor der er plads til alle, uanset om du har stævneudstyr eller ej. Du er velkommen til at ride med eller uden det udstyr, du foretrækker, medmindre andet er angivet ved tilmelding - dette gælder både for hest og rytter.

  • Hvad er tilmeldingsfristen?

    Tilmeldingsfristen for at deltage i en eller flere klasser er normalt fra den 1. til den 20. i den pågældende måned. Vær altid opmærksom på de specifikke detaljer for hvert stævne, da dette kan variere.

  • Hvem dømmer ridtene?

    I begyndelsen ønskede vi at samarbejde med en række kvalificerede og erfarne dommere, som alle er uddannet af Dansk Rideforbund. Desværre tillader reglerne det ikke, hvilket har ført til, at vores dygtige dressurdommer, Ditte Rebsdorf, der har omfattende erfaring fra stævnebanerne, nu står for bedømmelsen af jeres dressurridt. Ligeledes varetager vores kompetente stilspringsdommer, Caroline Blæsbjerg, bedømmelsen af stilspring. Vi er overbeviste om, at I stadig vil modtage kompetent vejledning og feedback fra dem.

  • Hvornår afsendes rosetterne?

    Rosetterne afsendes i begyndelsen af den følgende måned efter afslutningen af dit stævne.

  • Hvad er kravene til banen?

    Vi har ingen krav til størrelsen på banen, da vores mål er at imødekomme alle. Så uanset størrelsen på banen, er I velkomne til at deltage og nyde ridningen!

  • Skal der være bogstaver på min bane i dressur?

    Bogstaver er ikke påkrævet.

  • Må jeg ride et almindeligt DRF-program?

    Dansk Rideforbund har patent på deres egne programmer, hvilket betyder, at vi ikke kan opslå klasser med specifikke betegnelser som "LC1". I stedet tilbyder vi hver måned en række essentielle øvelser, som kan rides i den ønskede rækkefølge. Hvis en rytter vælger at ride et program med øvelser sammensat i en rækkefølge, der ligner et af DRF's programmer, kan bedømmelsen afvige fra de normale kriterier, der anvendes ved et traditionelt stævne.

  • Må jeg godt starte på pony selvom jeg er over 16 år?

    Vi lægger ikke vægt på alder eller om man rider hest eller pony. Online Ridestævner er åbne for alle, og vi opdeler ikke i kategorierne hest eller pony.

  • Må man ride sammen som hold?

    Det er tilladt at deltage som et hold; dog skal hver enkelt deltager tilmelde sig individuelt, hvis de ønsker bedømmelse og/eller få rosetter.

  • Er bom på jord en godkendt højde?

    Bom på jord er tilladt hos os og accepteres som en gyldig højde.

  • Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan sende video over mail?

    Vi forstår, at videofilerne af jeres ridt nogle gange kan være for store til at sende over mail. I sådanne tilfælde bedes I kontakte os enten via e-mail, Instagram eller Facebook, så finder vi sammen den bedste løsning!

  • Må jeg deltage flere gange i samme klasse?

    Ja, det er tilladt. Du kan starte så mange gange, som du har lyst og tid til!

  • Er der krav til udstyr mht. optagelseskvalitet?

    Vi har oplevet stor succes med deltagere, der blot filmer deres ridt med en mobiltelefon. Derfor stiller vi ingen specifikke krav til filmeudstyr. Vær dog opmærksom på, at du som deltager er ansvarlig for, at dit materiale er af tilstrækkelig kvalitet til at kunne bedømmes af dommere eller andre relevante personer, jf. vores regler og vilkår.

  • Hvad med vacciner, rytterlicens mv?

    Vi stiller ikke krav til vaccinaton af hest, registrering i DRF eller rytterlicens.